Høstsprinten 2021

Postet av Birkenes IL den 26. Sep 2021

Høstsprinten 2021 - vi lager 4 flotte sprintløp fra klubbhuset. Løpene blir med Ekt og fullverdige poster, slik at vi får trent på alle fasene i et O-løp.

Jeg håper alle som har lyst til å være med på å forlenge sesongen kommer.

Hvis du ikke får meldt deg på i Eventor, så send meg en epost så legger jeg deg inn - har du brikke så husk brikkenr. Hvis ikke så tildeler jeg deg en før løpet.


Her er innbydelsen:

Birkenes IL inviterer til Høstsprintcup - Søndager fra 3.10 t.o.m 24.10

Samlingsplass: Klubbhuset i Birkenesparken (inne ved dårlig vær), parkering på samlingsplass. 

Start: Fristart mellom ca. 15.00 og 15.30 – Blir det for mørkt så start vi tidligere, vi er fleksible. 

Påmelding: Påmelding gjøres fortrinnsvis i Eventor innen lørdag kl. 20.00 – da er man garantert kart. 

På løpsdagen er tilgjengelig kart så langt det rekker☺ Påmeldingsavgift: 50 kr for løpere utenfor Birkenes IL, klubbene faktureres i etterkant. 

Kart/terreng: Birkenesparken 1:5 000, ekv. 2,5 m, utgitt 2015. Det er ca 20% skog og 80 % urbant terreng. IKKE bruk piggsko! Kartet er ikke oppdatert, men det gjør det litt ekstra spennende 

Klasser og løyper: D/H A/B/C kort ca. 1,8 - 2,2 km D/H A/B lang ca. 2,2 - 3.0 km N ca. 1,5 – 2 km 

Kvitteringsmetode: EMIT-systemet benyttes. Brikke kan lånes på samlingsplass 

Resultater: Lastes kun opp i Eventor 

Resultatene beregnes slik i H/D lang/kort: 

Damer: 35- og u/16 år anvendt tid, 15 s fratrekk for hvert år over det 

Herrer: 40- og u/16 år anvendt tid, 15 s fratrekk for hvert år over det 

Sammenlagtpoeng poeng beregnes med 25 poeng til vinner og 24 poeng til nr.2 og summeres for hvert løp (totalt 4) til en sammenlagtsum. 

Premiering: Ingen premiering – sammenlagtvinneren får heder og ære sammen med de andre deltagerne! 

Løpsleder/løypelegger: Svein Roar Jonsmyr, tel. 957 31771. e-post: sveinroar.jonsmyr@gmail.comFlere seiere til Birkenes i KM!

Postet av Birkenes IL den 1. Sep 2021

H13-16 laget tok hjem en flott seier på søndagens KM stafett, men først ble det arrangert KM langdistanse på Granestua.

Her var det var høy lyng, krevende veivalg og tøffe løyper som la grunnlaget for våre flotte resultater.  

I H13-14 gikk Lars Birkenes av med seieren og dermed en velfortjent gullmedalje. I H15-16 ble Emil Nygård nr. 2 og sølv..

Videre så var det flott innsats av Mathias Aamlid Trondsen og Erik Rugsland i i C-åpen 10-16. I tillegg så løpe flere Birkenesinger i andre klasser, og gjorde at vi hadde en flott kontingent med løpere på langdistansen.

På søndag var det en fartsfull stafett på Hoveodden, Tromøya. Både den ypperste eliten - med flere medaljekandidater til de neste helgers NM, mosjonister og ferske nybegynnere, fikk utfordringer når Agders o-løpere endelig kunne møtes til et tilnærmet normalt KM-arrangement. Her stilte Birkenes med 6 lag 

Det var Birkenes 1 i H13-16 som trakk det lengste strået , med Kristian Birkeland, Lars Birkenes og Emil Nygård. Disse var klart foran Grane og KOK, mens det var veldig spennende mellom KOK og Birkenes 2 med Sigmund Javenes Flaa, Mathias Aamlid Trondsen og Erik Rugsland om tredjeplassen. Likt ut på siste runde var de, men med 4 små sekunder måtte vi gi tapt for KOK i kampen om bronsemedaljen.

Her er noen bilder fra Hovedløpet:I H17 - så løp Birkenes sine evigunge løpere inn til en flott 5 plass( på resultatlisten så har laget foran lånt en løper fra en annen krets). Laget besto av Åsulv Birkeland Stormoen, Espen Birkens og Asle Åsmul, som alle gjorde veldig jevne og gode løp.

I H150 så stilte vi med hele tre lag, hvor Birkenes 1 med Steinar Aas, Kristian Nyhus og Trygve Løland ble nummer 5, med Birkenes 2 med Svein Roar Jonsmyr, Per Are Birkeland og Bjørn Stormoen tett bak på 7 plass. Birkenes 3 med Siri Bjorvand, Arvid Falander og Guttorm Nyhus løp jevnt og godt, men en liten postfeil ødela sammenlagtresultatet.


Alt i alt en flott dag på Hove med mange flotte O-løpere fra Birkenes IL og Agder O-krets. Strålende vær og fine omgivelser, skapte en fin ramme rundt arrangementet. Vel blåst både til lørdagens arrangør IK Grane orientering, og til søndagens arrangør kretsstyret/Grane og løypelegger Øyvind Bratland fra Trauma!

Mvh

Svein Roar