Agderkarusellen løp 7 - Birkenesparken

Postet av Birkenes IL den 3. Mai 2022

Nå nærmer det seg vårt Agderkarusell løp nr. 7. Det skal avholdes onsdag den 18.5 med start mellom 17.00 og 18.30.

Lars Jøran er i full gang med å forberede løypene. De ser ut til å være av meget god kvalitet. Heldigvis er det meget lite vann i elva, og vi håper at det ikke endrer seg for mye i løpet av 15 dager.

Jeg er løpsleder og har satt i gang organiseringen av løpet. Løpet er nå åpent for påmelding i Eventor . Jeg anbefaler alle til å lese innbydelsen, selv om den er standard for Agderkarusellen.

De fleste arrangører har i år utelatt Kiosk og Småtroll, men det gjør ikke vi, her blir det full pakke.

Jeg håper flest mulig av dere stiller opp, og deltar. Det er jo ikke noe trening på tirsdagen og derfor håper jeg dere kan være klar til onsdagen. Det er veldig fint hvis dere forhåndspåmelder dere, det letter jobben med karttrykking og E-timing. Dag Ivar sitter nå snart klar og gleder seg!

Selve kartet er under stadig påvirkning av nybygging og andre tiltak, men vi har kontroll på det meste. Det er kommet inn tre nye stein, som kan brukes som postdetaljer. En stor takk til Knut Arne Rugsland for den jobben. Det ble utrolig flott!

Det er alltid behov for noe hjelp:

1) En person til å stå på start (v/Sarons garasje) og se til at alt går greit. Alt skal være på plass. Fortrinnsvis en som ikke skal løpe, men det er selvfølgelig lov å dele på det.

2) En person som kan være reserve til kiosk, hvis behov. Alt skal være på plass, tror jeg.....

Jeg håper også dere kan motivere så mange som mulig til å komme, det hadde vært gøy om vi kunne nå 35 deltagere fra Birkene IL.  

Da ønsker jeg dere hjertelig velkommen, uansett om dere bare tar turen, og bare ta kontakt med meg hvis det er noe dere lurer på.

Mvh

Svein Roar
Treningsløp våren 2022

Postet av Birkenes IL den 13. Apr 2022

Hei
Vi i trenings- og rekruttkomiteen har kommet fram til at vi i vår vil prøve oss på fast oppmøtetidspunkt og sted. Dette for å forsøke rekruttere flere barn og unge til idretten vår.

Her finner du løpsoversikten

Frem til karuselløpet 18. mai i Birkenesparken vil oppmøtested være ved Birkeland skole.

Fra 24. mai til 14. juni vil oppmøtested være ved skiskytterarenaen. 21. juni har vi satt opp klubbmesterskap, og håper at regjerende klubbmester Emil kan arrangere dette fra Mollestad.

Ved oppmøtested Birkeland skole kan de nye skolekartene Birkeland skole og Valstrand skole benyttes, i tillegg til det tradisjonelle Birkeland kartet.

Opplegget på treningene foreslår vi også litt annerledes enn tidligere. Treninga starter klokka 17.30. Før rekruttene/nybegynnerne slippes ut i løypene vil det være felles gjennomgang, oppvarming og muligens felles øvelser. Voksne løpere som kun vil løpe ukas løypa gis selvsagt anledning til det. 

Løyper:
For løypeleggerne er det viktig med gode nybegynnerløyper og C-løyper, i  tillegg blir det på løype på A/B-nivå.
Det vil være Emit i N- og C-løyper, og vanligvis også i A/B-løypa.

Løypene vil variere med  flere korte løyper med kartbytte, eller stjerneorientering. A/B-løypa kan ha litt avstand til start, f-eks Tøane når løpet er fra skolen, eller vanntårnet når løpet er fra Birkenesparken.


Mvh

Trenings- og rekrutteringskomiteenTeamshop er åpen!

Postet av Birkenes IL den 28. Mar 2022

Vår nettbutikk er nå åpnet, og vi håper mange kommer til å benytte seg av dette tilbudet.

Profiltøyet er likt for ski, skiskyting, sykkel og orientering, med unntak for selve konkurransedraktene som er tilpasset hver gren.


Derfor kan alle som er medlem i Birkenes IL kjøpe dette tøyet igjennom "hvilken som helst" Teamshop som er åpnet for gruppene. Unntatt konkurransetøyet, hvor kun gruppenes medlemmer kan benytte seg av tilbudet. 

Nettbutikken stenger 17.04.2022 med forventet levering i uke 21.

Her kommer litt informasjon om fremgangsmåte:

Det er viktig å bestille innen tidsfristen. Det kan dessverre ikke legge til ordre som kommer inn etter at team shoppen er stengt.

Vi gir deg her en rask innføring i hvordan du logger deg inn og handler i nettbutikken som er satt opp for klubben: https://www.youtube.com/watch?v=_AaRMLfgSTA

Klikk deg inn på linken her for å komme til nettbutikken: https://trimtex.no/no/search?cgid=TS0001391 

Velg «Logg inn» om du allerede er registrert som bruker på trimtex.no eller “Ny konto” om det er første gang du bestiller fra oss. På mobil må du scrolle litt nedover på siden for å finne disse to valgene.

«Teamkode for innmelding» trykk «Logg inn»

Hvis du skulle komme bort fra siden, kan du logge inn med aktiveringskode/teamkode: BirkenesIL2022

Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge, se Trimtex sin informasjonsfilm her: https://trimtex.no/no/fitle/Fitle.html

Du skal motta en ordrebekreftelse fra oss når din ordre har gått gjennom.

Vi anbefaler å bruke Chrome eller Firefox for at det skal fungere optimalt, f.eks vil brukere av Internet Explorer kunne oppleve noen problemer.

Hvis noen har problemer med å logge inn, eller andre henvendelser, nøl ikke med å ta kontakt enten på support@trimtex.no eller per telefon 37 26 91 00.


Mvh

Svein Roar

O-gruppaO-Troll leir 2022

Postet av Birkenes IL den 25. Mar 2022

O-Troll

 

O-TROLL LEIR 2022 6-7.5

Kristiansand Orienteringsklubb har gleden av å invitere til O-troll leir! 

Alle barn i alderen 8-14 år fra Agder er velkomne. Dette blir en sosial og morsom samling, hvor barna får mulighet til å bli kjent med hverandre på tvers av klubber. Håper du har lyst til å bli med.


Se fullstendig innbydelse HER

Mvh

Svein RoarKulturorientering 2022 er åpnet - og i ny digital drakt!

Postet av Birkenes IL den 22. Mar 2022

ÅRETS KULTURORIENTERING LEGGES NÅ UT.

Den årlige, populære kulturorienteringa legges nå ut for salg på Best bensinstasjon på Birkeland. 40 poster er nå plassert ut i terrenget og mange av postene er plassert på kulturminner eller severdigheter i naturen.  Opplegget med kart, hefte som beskriver stedene og klippekort selges for kr 150.

NYTT AV ÅRET  er at det på hver post nå er en QR kode slik at du kan lese om stedene direkte fra mobiltelefonen din.

O-gruppa i Birkenes IL er primus motor for opplegget. GOD TUR!


Last ned Turorienteringsappen, og lag din egen profil. Da kan du registrere klipp på alle turorienteringsopplegg i hele Norge. 

Det er gratis å registrere klipp. men for å få tilgang til kartene så må man kjøpe en turpakke som Kulturorientering 2022, eller enkeltturer som heter Kulturorientering 2022 -OGGE og Kulturorientering 2022 - LILLESAND. Se bildene under:


Denne informasjonen finner du også i kartposen:

Velkommen til årets Kulturorientering arrangert av Birkenes IL orienteringsgruppe og Birkenes kommunes kulturkontor.

 

Turorientering er nå på ny webløsning og «mobilapp»

 

Norges Orienteringsforbund har nå lansert Turorientering.no i ny drakt og på en ny løsning samtidig som vi har fått ny og mer funksjonsrik app som gjør det enda enklere å delta.

 

Vi oppfordrer derfor alle brukere til å registrere seg på nytt i den nye løsningen og håper at dere får mange gode tur-o opplevelser fremover.

 

Last ned «appen» fra «App store» eller «Goggle play» kan gjøres fra www.turorientering.no

 

 


Birkenes IL har lagt sin Kulturorientering inn i webløsningen – for deg som har kjøpt konvolutten så bruk koden som er heftet til arket.

 

Vi i Birkenes IL gleder oss til å se deg som bruker av vår løsning og vårt opplegg, samtidig ligger hele Norge for dine føtter i samme portal.

 

Du kan nå ha kart i hånden eller på mobilen. Samtidig kan du «klippe» på posten via QR koden som er på posten

HUSK! Noter ned koden på posten hvis du ønsker å registrere manuelt i portalen.

(under ser du et eksempel

Lykke til med forbedret opplevelse!