Flere seiere til Birkenes i KM!

Postet av Birkenes IL den 1. Sep 2021

H13-16 laget tok hjem en flott seier på søndagens KM stafett, men først ble det arrangert KM langdistanse på Granestua.

Her var det var høy lyng, krevende veivalg og tøffe løyper som la grunnlaget for våre flotte resultater.  

I H13-14 gikk Lars Birkenes av med seieren og dermed en velfortjent gullmedalje. I H15-16 ble Emil Nygård nr. 2 og sølv..

Videre så var det flott innsats av Mathias Aamlid Trondsen og Erik Rugsland i i C-åpen 10-16. I tillegg så løpe flere Birkenesinger i andre klasser, og gjorde at vi hadde en flott kontingent med løpere på langdistansen.

På søndag var det en fartsfull stafett på Hoveodden, Tromøya. Både den ypperste eliten - med flere medaljekandidater til de neste helgers NM, mosjonister og ferske nybegynnere, fikk utfordringer når Agders o-løpere endelig kunne møtes til et tilnærmet normalt KM-arrangement. Her stilte Birkenes med 6 lag 

Det var Birkenes 1 i H13-16 som trakk det lengste strået , med Kristian Birkeland, Lars Birkenes og Emil Nygård. Disse var klart foran Grane og KOK, mens det var veldig spennende mellom KOK og Birkenes 2 med Sigmund Javenes Flaa, Mathias Aamlid Trondsen og Erik Rugsland om tredjeplassen. Likt ut på siste runde var de, men med 4 små sekunder måtte vi gi tapt for KOK i kampen om bronsemedaljen.

Her er noen bilder fra Hovedløpet:I H17 - så løp Birkenes sine evigunge løpere inn til en flott 5 plass( på resultatlisten så har laget foran lånt en løper fra en annen krets). Laget besto av Åsulv Birkeland Stormoen, Espen Birkens og Asle Åsmul, som alle gjorde veldig jevne og gode løp.

I H150 så stilte vi med hele tre lag, hvor Birkenes 1 med Steinar Aas, Kristian Nyhus og Trygve Løland ble nummer 5, med Birkenes 2 med Svein Roar Jonsmyr, Per Are Birkeland og Bjørn Stormoen tett bak på 7 plass. Birkenes 3 med Siri Bjorvand, Arvid Falander og Guttorm Nyhus løp jevnt og godt, men en liten postfeil ødela sammenlagtresultatet.


Alt i alt en flott dag på Hove med mange flotte O-løpere fra Birkenes IL og Agder O-krets. Strålende vær og fine omgivelser, skapte en fin ramme rundt arrangementet. Vel blåst både til lørdagens arrangør IK Grane orientering, og til søndagens arrangør kretsstyret/Grane og løypelegger Øyvind Bratland fra Trauma!

Mvh

Svein Roar


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.